Jan Čulík pravidelně víří vody na gastronomické scéně nejen v jižních Čechách. A nyní doslova vody rybníkářské: v Táboře otevřel kapří restauraci, která Čechům ukazuje, že kapr je udržitelnější variantou k tradičním masovým pokrmům, a navíc může být vynikajícím jídlem celoročně - nejen na Vánoce.
Ambasador Živé půdy Jan Čulík. Foto: David Peltán
Jan Čulík pravidelně víří vody na gastronomické scéně nejen v jižních Čechách. A nyní doslova vody rybníkářské: v Táboře otevřel kapří restauraci, která Čechům ukazuje, že kapr je udržitelnější variantou k tradičním masovým pokrmům, a navíc může být vynikajícím jídlem celoročně - nejen na Vánoce.
Na jihu Čech Jan Čulík usiluje o převedení několika rybníků do bio režimu. Takové rybníky mohou být pouze v místech, kde nehrozí znečištění splavy z hnojených polí. Kapři jsou dokrmováni pouze certifikovaným krmivem. Produkce skleníkových plynů při chovu kaprů je menší v porovnání s chovem skotu, vepřů nebo drůbeže.
STAL JSEM SE AMBASADOREM!
Tedy regionálním ambasadorem projektu Živá půda:) Velmi smysluplný projekt, který může...
V Táboře začal s organizováním gastrofestivalu Naše chutě, později otevřel pivní Výčep a vinný bar Thir, ve kterém se zaměřuje na naturální vína. Založil spolek Jíme Jih. Jeho aktivity jsou v českém prostředí unikátní hlavně důrazem na lokální produkci.
Propojovat ke zdravé a pestré krajině
A nově se stal regionálním ambasadorem Živé půdy! Naváže na své dosavadní zkušenosti a zapálení pro půdu. Bude propojovat farmáře, podniky a zákazníky a vytvářet komunitu lidí, kterým záleží na stavu půdy v jižních Čechách a šetrném hospodaření na ní.
“Všechno, co dělám, směřuje k hlavnímu cíli: zdravé a pestré krajině kolem nás. Krajině, která bude radostí pro další generace. Pečovat o místo, kde žijeme, by neměl jen zemědělec, ale svým rozhodnutím ho může ovlivnit i vlastník půdy či spotřebitel. Proto je pro mě Živá půda skvělým projektem, který kýženému cíli může dopomoci," říká k zapojení Jan Čulík.
Kapr sice není jenom vánoční jídlo, ale čím jiným začít než skvělým receptem na kaprovku od Jana Čulíka a jeho týmu, navíc v tomto čase. Tak dobrou chuť!
Máte to ve svých rukou
K tomu, abychom v Živé půdě mohli poskytovat ty nejlepší služby, a ještě zdarma, nám pomáhají malé datové soubory, které ukládáme. Bez některých se fungování webu vůbec neobejde. Jiné nám umožňují přizpůsobit uživatelské prostředí tak, abyste z něj vytěžili co nejvíc a aby pro vás byl web co nejpřínosnější. Sledujeme například informace o tom, jaké zařízení využíváte nebo co vás u nás na webu nejvíc zajímá, abychom náš obsah mohli neustále vylepšovat a poskytovat co nejpřesnější služby.
Vzhledem k tomu, že všechny služby a obsah na našem webu pro vás poskytujeme zdarma, je sledování cookies jednou z mála cest, která nám naší práci ulehčuje a umožňuje. Data nepředáváme třetím stranám, pracujeme výhradně s těmi nejnutnějšími informacemi a využíváme je pouze k personalizaci a vylepšování funkcí a obsahu webu.
K čemu nám uložené cookies slouží?
k personalizování reklam
k měření obsahu
k představě o tom, kdo náš web čte a za jakým účelem
k vylepšování našich služeb
Důvěřujete nám?
Jsme nezisková organizace financovaná donory, kterým jde stejně jako nám o zastavení znehodnocování půdy v Česku. Díky tomu, že nám dáte možnost uchovávat data o vaší aktivitě na našem webu, bude naše poradenství, databáze vlastníků i zemědělců nebo například generátor pachtovních smluv čím dál tím lepší a dostupnější. Pokud vás zajímají podrobnosti, přečtěte si naše zásady zpracování osobních údajů. Tak co, věříte nám?